Sleutel loze voordeuren zijn geschikt voor voor zowel jong en oud.

Een sleutel loze deur kun je op verschillende manieren open maken.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Je kunt de deur openmaken met een afstandbediening
  • Met een pincode de deur open doen
  • Met een keypad of je telefoon de deur open doen
  • Middels een RFID de deur open maken

 

De deur open maken met een afstandbediening

Een deur die met behulp van een afstandbediening open gaat is geschikt voor kinderen en ouderen. Middels een druk op de knop kunnen zij de deur heel makkelijk open krijgen. Verlies jij jouw afstandbediening dan is het verstandig om het slot te vervangen. De deur kun je op een afstand van 5 tot 15 meter openen met een afstandbediening.

 

De deur open maken middels een pincode

De deur kun je openmaken middels een cijfer combinatie. De combinatie kan je zo vaak mogelijk veranderen. Je kunt ook in de app nagaan hoe vaak de deur is opengemaakt en door wie. Elk persoon die toegang heeft kan een unieke pincode krijgen. Met een pincode hoef jij je geen zorgen te maken over verloren sleutels. De pincode dient vaak genoeg als een back up plan. De meeste personen kiezen ervoor om de deur open te maken met hun smartphone. Mocht de batterij van je smartphone leeg zijn dan kun je altijd gebruik maken van de pincode.

 

De deur open maken met een keypad of een smartphone

Een deur die middels een keypad of smartphone geopend kan worden geeft de bewoner een veilig gevoel. Het programma/ app van de keypad of smartphone registreert alle handeling. Zo kan je terug kijken op welke tijdstippen de deur open is geweest en vanuit welk toestel de opdracht is gegeven. Voor ouders die kinderen thuis hebben is de sleutel loze voordeur een ideale oplossing. Je bent verzekerd dat onbekenden het huis niet in jouw afwezigheid niet zullen proberen in te dringen. Er wordt meteen een melding gemaakt zodra inbrekers proberen de deur open te krijgen. Ook kan jij als eigenaar toestellen die wel toegang hebben tussen bepaalde tijdstippen blokkeren. Stel dat de dienst slecht tot 2 uur namiddag aanwezig mag zijn in jou woning. Je kunt de deur zodanig instellen dat de dienst na dat tijdstip geen toegang meer heeft tot jou woning.

 

Met een RFID de deur open maken

De RFID is een kaart die je tegen de deurslot houdt waardoor deze vanzelf ontgrendeld. Je kan ook regelen dat je met 1 kaart meerdere deuren open kunt maken waardoor je niet met een sleutelbos hoeft te lopen. Een RFID is heel geschikt vooor kantoorruimtes waar meerdere personen werkzaam zijn. De toepassing van de kaart is heel makkelijk. Middels een app programma geef je aan tot welke ruimtes een kaarthouder toegang heeft. Deze kun je ook zelf aanpassen. Je kunt ook de tijden van toegang programmeren.

 

Je kunt altijd bij slotenmakersbedrijf Almere advies opzoeken voor meer informatie.