Huisbeveiliging is een complexe zaak. En de moderne technologie maakt ons leven gemakkelijker en een stukje veiliger. Slimme sloten maken de toegang tot jouw huis gemakkelijker. Met speciale apps en gepersonaliseerde beveiligingsmaatregelen hebben ze ook een groot potentieel om jouw veilig en gezond te houden. Maar als je nog steeds niet genoeg bent overtuigd voor het overschakelen naar smart Locks, zijn hier een paar redenen waarom je dat vandaag nog zou moeten doen.

  1. Geen sleutels

Heb je ooit eens jouw sleutels verloren en moest je de avond buiten doorbrengen? Door smart locks te installeren hoef je deze situatie niet meer mee te maken. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over wie je sleutels heeft gevonden en wat ze zouden kunnen doen. Het proces is snel en eenvoudig met de hulp van een smartslot. Als je merkt dat het verliezen van jouw sleutels een gewoonte is, kan het een goed idee zijn om over te schakelen naar een smartsysteem. En de heren van Rotterdam slotenmaker helpen je graag met het kiezen en installeren van een smart lock die bij je past. Anders dan conventionele sloten, heeft smart lock vele manieren van toegankelijkheid, zoals: wachtwoord, magneetkaart, via applicaties, spraak, vingerafdruk,… Dit maakt ontgrendelen flexibel voor mensen.

  1. Toegang op afstand

Als je ooit het huis hebt verlaten en je twijfelt of je de voordeur op slot hebt gedaan, zullen slimme sloten je gemoedsrust geven. Ze worden geleverd met speciale apps die externe toegang tot jouw slot en jouw beveiligingssysteem mogelijk maken. Als jouw slimme slot wordt geleverd met Wi-Fi-connectiviteit, kan je de deur van veraf vergrendelen en ontgrendelen en dubbel controleren of de deur open heeft gestaan.

  1. Meerdere mensen voorzien van toegang

Met een smart lock kan je meerdere mensen toegang geven tot jouw huis als jij niet thuis bent. Je hoeft geen sleutel onder de mat of in de bloempot achter te laten, want dit is super gevaarlijk. Smartsloten maken het mogelijk dat je unieke codes voor elke familielid of bezoeker kunt maken en je kan het ook beëindigen wanneer je dat wenst. Jij kunt dus altijd controleren wie in jouw huis is geweest.

  1. Betere beveiliging

Er zijn veel manieren om een slot te kiezen. De oude oplossing was om met een nieuw slot te komen, dat vervolgens door inbrekers zou worden gekraakt. Met een smart lock geef je potentiële overvallers geen toegang tot het nachtslot. Smart sloten kan je vanuit afstand bedienen dankzij wifi. Op deze manier kan je waarschuwingen ontvangen over verdachte activiteiten. Als je een camera op de voordeur hebt kun je zelfs vanuit afstand kijken wie er voor je deur staat. Handig toch?

  1. Huisautomatisering

Domoticasystemen zijn vaak naadloos te integreren met je nieuwe smart lock. Vanaf hier heb je toegang tot en kun je de garage-ingang en andere beveiligingsgebieden, zoals ramen en openslaande deuren, allemaal vanuit één centrale app beheren. Je hebt niet voor elk apparaat een aparte applicatie nodig.